Logo

Logo

Como se formo

Adis se formo en el año 2000, por los padres de unas personas con discapacidad que habían finalizado la etapa de escolarización. Desde el ayuntamiento les aconsejaron que formaran una asociación.

En junio del 2005, se convoca a todos padres (y familiares) de discapacidad de Puzol, una asamblea general en la sala de plenos del ayuntamiento, para informar de la existencia de ADIS.

Desde entonces ADIS no deja de trabajar para todos los sectores del colectivo, para que obtengan una mayor calidad de vida, la mejor convivencia fuera del ambiente familiar y su integración tanto en vida social, cultural, de ocio y laboral.

viernes, 13 de julio de 2012

Escola d'estiu


Del 2 al 27 de juliol, el poliesportiu, la piscina i l'Espai Social Martínez Coll són els escenaris on una dotzena d'alumnes de l'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS) disfruten de l'Escola d'amics, una aposta lúdica i formativa que té com a principal objectiu oferir un respir a uns pares que necessiten este tipus de suport a l'estiu per a poder conciliar la vida laboral i familiar.

Manualitats, relaxacions, estirades, puzles, jocs d'aigua, activitats d'oci i temps lliure, formació, relacions interpersonals, exercici físic, nous amics… són moltes les possibilitats que oferix qualsevol escola d'estiu, però poder realitzar-les totes elles amb un grup de xiquets i jóvens amb alguna discapacitat exigix un equip ampli, ben preparat i amb una vocació indestructible.

Durant els dies laborables de tot el mes de juliol, de 9.30 a 13 hores, dotze alumnes d'ADIS disfruten d'un estiu a l'aire lliure, també a la piscina, gràcies al treball conjunt de tres monitors de l'associació de discapacitats, terapeuta inclòs, dos becaris de la Dipu, un monitor d'AVAST en pràctiques i tres voluntaris.
Nou monitors per a atendre dotze alumnes, quasi, quasi una atenció personalitzada, però un equip imprescindible per a prestar l'atenció necessària a un col·lectiu especial que estiueja amb les mateixes il·lusions que qualsevol altre veí de la població: jugar en l'herba del poli, a l'ombra els dies en què el sol estreny, realitzar jocs i natació en la piscina, esmorzar en companyia i disfrutar amb els amics de manualitats, tallers i relaxacions en la ludoteca.


Amb el mateix calendari que l'Escola d'estiu que tenim en marxa per als tres-cents xiquets d'infantil i primària que s'han matriculat enguany, però amb un cuidat i una atenció especials, l'Escola d'amics, la nostra escola d'estiu per a alumnes de l'Associació de Discapacitats de Puçol, és una de les nostres apostes estiuenques més volgudes”, assegura la regidora de benestar social, Eloísa Rosa Martínez, mentres compartix un matí en el poliesportiu amb alumnes i monitors.


I és una de les nostres escoles més volgudes perquè és el nostre reconeixement a la labor que realitzen dia a dia els pares d'estos xics, uns pares que estan treballant amb ells tot l'any i que ara necessiten un respir, ja siga per a descansar o senzillament per a poder eixir avant, perquè gràcies a esta escola d'estiu ells poden continuar amb el seu treball i conciliar la vida laboral i familiar”, afig l'alcaldessa Merche Sanchis.


Potser els pares són els grans beneficiats, però els que més disfruten dia a dia són els seus fills, els alumnes d'ADIS, perquè poden acudir també al juliol a la seua pròpia escola, a disfrutar de l'estiu amb els seus nous amics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario